Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NapÓra

2014.05.04

 Minden óraműpontossággal működik ebben a világban. Ennek az óraműnek az a célja, hogy úgy kezelje a rendelkezésre álló időt és teret, hogy a lehető legjobban kihasználható legyen. Ha valamit nem rendeltetésszerűen használunk, akkor az kilendíti vagy lassítja az időt, szűkíti vagy torzítja a teret. A téridő formák és minták a testünkben, a sejtjeink legapróbb részecskéibe kódolva kezdődnek, az általunk lakott fizikai világ anyaggá formálódásában végződnek, hogy ismét eltűnjenek  a legapróbb, emberi szem számára már nem érzékelhető részecskék mélyén. Hogy aztán ismét felbukkanjanak az emberi test sejtjeinek emberi szem számára még nem érzékelhető részecskéiben. A körkörös mozgás közben, a folytonos átalakulás révén az információ pedig hol lefagy és lelassul, hol célra töltődik, hol szétárad és köddé válik, hol megkövül, vagy szétég. Hogy miből mi lesz, annak pedig az emberi tudat a katalizátora. Tudatossá tenni minden mozdulatot és pillanatot lenne a cél, mellyel az emberiség életképessé tehetné a világát, és kiválthatná a tudattalan halált.

Mert eredendően egy Anya sem szülte halálra gyermekét.

Éjszaka, egy új nap kezdete, 1-3 óra

Az irányítást átveszi a szellem az emberi tudat felett. Ilyenkor a lélekszálon keresztül a sejtek hozzájutnak minden olyan információhoz, amire szüksége van a mindennapi cselekedetekhez. Az álmok figyelmeztetőek, jóslóak, tanítóak. Ilyenkor jönnek át azok az infók, amelyek felkészítik az emberi tudatot saját létezésére. Feldobja a felszínre a megoldatlan helyzeteket is, amire megoldást kell találni. Kivetülnek olyan lélekrészek, amelyek túl dominánsak, uralmi helyzetben vannak, holott a sors idővonalán nem az ő szerepük a kiemelt. Pl. egy alkoholt sűrűn használó embernél, a függő viszonyt fenntartó lélekrész. Mondhatni ez a feldolgozó, újra értékelő időszak.

Máj és epesejtek átjárhatósága okozza mindezt. Ha valaki éberen tölti ezt az időszakot, akkor ő elgondolkodhat azon, hogy nem mer a megoldatlan helyzeteinek mélyére nézni, nem akar a szellemi örökségével élni. A kérdés: Harag, dac zárja el a csatornát?

Amivel oldani lehet, és gördülékennyé tenni ezeket az órákat, az az, hogy átgondoljuk:

A hitünk kiben és mikor tört meg?

Mit akarunk leginkább bebizonyítani?

Mit akarunk leginkább elkerülni?

Ha őszintén átgondoljuk ezeket a kérdéseket, valószínűleg sok gát leomlik, és ezekben az órákban megfelelő információkhoz juthatunk a mindennapokhoz.


3-5 óra között aktivizálódnak a tüdősejtek, mindegy kivetítve az előtte álló nap térfoglalását. órákat. A múlt kudarcai, amikor valamit nem sikerült megoldani itt kaphatnak megoldást, vagy erősíthetik meg a félelemmintáikat. (a május hónap feladatai)

A mindennapok kudarcaitól való félelem uralhatja ezeket az órákat, köhögés, nehéz légzés, horkolás törhet fel a mélyről. Mély sírások, ősi félelmek uralhatatlan fájdalom mintáinak feltörése uralhatja ezeket az órákat. Ebben az időszakban megtudhatjuk a szellem üzeneteiből, hogy miért nem sikerül megcselekednünk mindazt, amire vágynánk. Emberiség léptékű karmák kódjai nyitják meg magukat. Hogy ez eluralkodik az emberen, vagy pedig irányítás alá kerül, az már a lélekben erős, vagy gyenge ember sajátossága. A tér akkorára tágul az ezt követő napon, amekkora megoldást képes volt átengedni a tüdősejteken az alvó ember ezekben az órákban. Ha a félelem uralma maradt, az bizony jelentőse elvesz a térből. Ebben az időszakban jelennek meg a lélekrablók is. A megjelenő álomképek megmutatják kinek ad önként saját energiáiból át, milyen területekre helyez úgy energiát, hogy oda már nem kellene.

Az álmok megidézik a leszakadt lélekrészek beragadt energiáit. Ilyenkor jelenik meg minden, amitől az ember nem Egy, hanem osztott.


5-7 óra között  az éjszaka árnyai távoznak, ha az ember elengedi őket. Feldolgozza a tudat az éjszaka történteket, átengedi a szellem üzeneteit az anyagi világba. Az ebben az időszakban végzett belső munka, álmok megfejtése, rossz érzések kimozgatása legtöbbször tornagyakorlatokkal, folyadékkal, a nap megtervezése, feladatok rögzítése a leggyümölcsözőbb. Ekkor szakad el a szellemtől, a naprendszeren kívüli galaktikáktól az emberi test, hogy a saját naprendszerével vegye fel a kapcsolatot. 5 - 6 közt egy laza, ernyedt fél meditatív állapotban lehet sok energiára szert tenni. A testi érzékelésben megjelenik egy olyan érzés, mintha ezernyi buborék zsibongana az emberi testben. Az ekkor magunkra fordított idő megalapozza az egész napot.


7-9 óra között a legerősebb a kapcsolat a külvilággal, a látható anyagi világgal. A vonzás törvénye a legaktívabb, ami ilyenkor jó érzésben, kellemes beszélgetésben, jó érzésű munkában, sikerélményben megélhető, az ilyenkor tud a legjobban rögzülni, és kiölni kudarc és félelem mintákat. A test ilyenkor tudja leginkább befogadni a vitamin és ásványi anyag, a pozitív gondolat mintákat, és ezzel az egész napi esetleges kudarc és félelem minták megoldását már magasabb szintről képes megoldani, vagy esetleg már be sem vonzani..

 
9-11 óra között az elektromos töltődés, az energia felvétel a legerősebb, a sejteknek új és új impulzusokat ad. A naprendszer bolygótereivel a kapcsolat a legerősebb.

A legtöbb tiszta gondolatok, ötlet ilyenkor tör fel.  Az idegrendszer ekkor erősödik, vagy gyengül, ez már az ember lelkierejétől függ. A gyenge idegzetű ember ilyenkor tud tenni mindazért, hogy estére ne legyen depressziós, ne nyúljon alkoholhoz, a kényszeres minták ne uralják el estére. Ilyenkor lehet tenni mindaz ellen, ami a testet egy ösztön szintre képes levinni. Ami nem megy lélekerőből, azt agyba kell beprogramozni, és akár erőszakkal megtenni a félelem sutyorgó késztetései ellen.


11-13 óra között kitárhatjuk a szívünket, és szép képeket, gondolatokat, érzéseket érhetünk meg. Vagy traumákat, mellbevágó érzéseket, gondolatokat. Lassú, figyelmes séták, kellemes beszélgetések, gyomorkímélő táplálkozás adhat energiát a nap második felére.

Ha a délelőttöt nem használtuk ki jól, benyeltünk félelem impulzusokat, fel nem dolgozott érzékeket idéztünk meg, akkor a gyomorsav megjelenik. Itt agyból nem lehet megoldani semmit, csak érzésből.

 
13-17 óra között a testre kell a hangsúlyt helyezni, mert ez már feldolgozó időszak, a lélekben kezd rögzülni a napi megélés. Fizikai tanulás, sportolás, előadás hallgatás, a monoton munka időszaka.

Aktív mozgással, sok folyadékkal rá lehet segíteni, hogy az éjszaka békésebben teljen.

.
17-19 óra között a kapcsolati minták feldolgozása zajlik. A külvilág hatása lejátszódik egy szűkebb, látványosabb mozgástérben, a családban. Összesűrítve lejátsszuk a napunkat, mintegy letisztázzuk, feldolgozzuk az egész napi történéseket, elengedjük mindazt, amire nincs szükség a továbbiakban. Vagy pedig megtartjuk és őrizzük, elengedésre képtelenül. Itt már befelé fordul a figyelem, lelassul a külvilág.

 
19-21 óra között a vér szava hallatszik. Ereink rugalmasságáért itt sokat tehetünk. Gondolatainkat kell ekkor újrafogalmazni. Ahol gondolatainkban rugalmatlanok vagyunk, az tökéletesen megmutatja magát. A túl fémes, robotszerű mintáink kérnek újra elbírálást. Mondhatni a védelmi szintünk aktiválódik. De hogy ez kell e még, vagy más, rugalmasabb formában kellene a védelmet alkalmazni, vagy netán a védelem a kelleténél gyengébb, az itt mutatkozik meg.


21-23 óra között a test elengedésre képes. Minden a maga helyére kerülhet, átalakulhat. Vagy a mozaik teljesen összekeveredhet. A puzzle kockák vagy rendeződnek, vagy téves helyre kerülnek, és a kép képtelen letisztulni. Mondhatni a Rubik kocka vagy teljes lesz, vagy a színek zavarosak. Ebből lemérhető a napi munkánk, és a másnapi kiinduló pontunk.


23–01 óra között elérkezik a fájdalmak ideje. A fájdalom, ami felfedi a gyenge pontjainkat. Aki ilyenkor nem tud aludni, ő fél szembe nézni az örökségeivel, nem mer a tudattalan óceánjába hatolni, lemerülni, hogy megkövült részeit meglássa és a felszínre hozza.

 

Amit tenni lehet, az hogy este elalvás előtt utasítani az emberi tudatot, hogy

„Erős vagyok, és képes vagyok lemerülni félelmeim kútjába, hogy felhozzam a felszínre, és saját erőmmel, mely Istentől való, megoldjam a nappali világosság tükrében, a félelemtől kővé vált mintáim.” 

Az álmok, legyenek bármilyen nehezek, jel értékűek legyenek, és minden reggel átgondolásra kerüljenek. Ha az éber tudat elutasítja az álomra való emlékezést, akkor a reggeli rossz érzés, nehézség, nyűgösség kerüljön átgondolásra.